• koka_banderolë

Senatorët prezantojnë ligjin e kreditimit të taksave për biçikletat elektronike

Akti i Nisjes për Nxitjen e Biçikletave Elektrike për Mjedisin (E-BIKE) (S. 2420) u krijua nga Sens. Brian Schatz (D-Hawaii) dhe Ed Markey (D-Mass.).Ashtu si projektligji i Dhomës së Përfaqësuesve të paraqitur nga Jimmy Panetta (D-Calif.) dhe Earl Blumenauer (D-Ore.), Akti E-BIKE do t'u ofronte konsumatorëve një kredi të rimbursueshme tatimore prej 30% për blerjet e biçikletave elektronike deri në 1500 dollarë.Kredia do të lejohet një herë në tre vjet për individët ose dy herë për një çift me kthim të përbashkët që blen dy.

Të dy faturat mbështesin përdorimin e biçikletave elektronike si një mënyrë transporti me zero karbon, duke i bërë ato më të përballueshme dhe të aksesueshme për të gjithë amerikanët.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të kaluar drejt një ekonomie të energjisë së pastër dhe kjo përfshin ndryshimin e mënyrës se si lëvizim”, tha Schatz.“Biçikletat elektronike kanë potencialin për të na ndihmuar të arrijmë atje.Ne vetëm duhet ta bëjmë më të lehtë për njerëzit që të hyjnë në bord.”

Me Kongresin që negocion detajet e një pakete të infrastrukturës, një rezolutë buxheti dhe një politikë klimatike të zbatueshme, Akti E-BIKE ofron një zgjidhje për reduktimin e emetimeve të transportit dhe zgjerimin e zgjedhjeve të transportit të amerikanëve.


Koha e postimit: Shtator-08-2021